HOME KAARTEN BESTELLEN WE NOU WIR VOORSTELLINGEN KUIJKS VOLKSLIED CONTACT

We nou wir wordt (steeds) beter

26ste Voorstelling 2023

Cabaret ’We Nou Wir wordt Beter’ met hilarische woke acts

Kuijks Medisch Centrum moet meer woke, bewust, neutraal en vrouwvriendelijker worden. Foto en tekst: Charlotte van der Pluijm.

Kantenbericht Weekblad Heusden

Cabaretgezelschap We Nou Wir uit Nieuwkuijk heeft in juni, tijdens de plaatselijke Kermis, weer op drie goed bezochte avonden hun voorstelling ’We Nou Wir wordt Beter’ gespeeld. Op alle avonden was het lekker druk en op de laatste avond waren er zelfs 150 bezoekers, waardoor een deel van het publiek achter in de zaal stond om naar de voorstelling te kijken. Het waren bijzonder leuke avonden met veel wisselende sketches en eigen gemaakte filmpjes en muziek. Dit jaar stonden ze voor de 26ste keer op het toneel!

Het cabaretgezelschap werkt altijd met actuele zaken die de afgelopen maanden op TV en in de media voorbij zijn gekomen. Het is echt te veel om op te noemen maar om een indruk te geven; er waren bonte en scherpe acts met het thema ’Woke’ met bijvoorbeeld ballonfiguren draaien uit ’Blow Up’, Freek Vonk met z’n beestjes en het programma ’First dates’. Het damesvoetbal, het Kuijks Weekend en ook de robotbediening uit een Kuijks restaurant werden flink op de hak genomen.

Het Kuijks Ziekenhuis

Alle scenes speelden zich af in het KMC, het Kuijks Medisch Centrum. De doctoren Kordaat, Bernard en St.Clair speelden een rode draad in het verhaal. Het ziekenhuis moest meer woke, bewust en neutraal worden en zeker ook vrouwvriendelijker. Ook de scherpe medisch secretaresse aan haar balie en een schrijfster van romans, die in het ziekenhuis haar inspiratie opdeed, waren vaste personages. De twee mannelijke artsen, met indrukwekkende pruiken, hadden veel ‘foute vrouwen’ grapjes die de nodige lachsalvo’s uit de zaal kregen.

Het tempo was hoog en dat vergde veel van de spelers die vaak dubbele rollen speelden in het stuk. Met snel omkleden en steeds veel verschillende attributen hadden zij echt een uitdaging maar alles verliep de hele avond perfect. Heel tekst vast speelden ze vol verve en werd er in de zaal veel gelachen. Herkenbare situaties uit het dorp zorgden voor het nodige spektakel in de tent. Bedrijven en personen werden onder de loep genomen en kosten nog moeite werd gespaard om iedere avond voor de voorstelling foto’s te maken van bezoekers van de kermis die later op het toneel gebruikt werden. Deze mannen werden zogenaamd gespot op de datingapp Tinder en zaten nietsvermoedend in de zaal. Het publiek herkende ze allemaal en vond het hilarisch.

Bijzonder goede muziek en zangers

Naast de vele acts was er tussendoor prachtige muziek met liedjes die twee leden van het cabaret zelf hadden geschreven. Bekende nummers werden voorzien van grappige teksten en een 4-koppige band begeleide de zangers live. De twee opvallendste nummers waren toch wel het herkenbare ’Duifies Duifies’ uit de serie ’Ja Zuster Nee zuster’ dat aangepast werd naar ’Beesies Beesies’ waar Freek Vonk een lezing over gaf op het toneel.

Het Queen nummer ’Bohemian Rhapsody’’ werd ook omgetoverd voor dit stuk en de zaal hele zong uit volle borst mee.

Met professioneel licht, geluid en techniek in de zaal, en diverse toneelknechten voor de wisselingen op het toneel, was alles tiptop geregeld en werd het een prachtige avond in Nieuwkuijk waarop veel gelachen werd. Na de voorstelling en het applaus voor de cast beloofden ze volgend jaar weer op de planken te staan tijdens de kermis. Wil je daar bij zijn? Houd dan de site van Cabaretgezelschap We Nou Wir uit Nieuwkuijk volgend jaar tijdens de kermis goed in de gaten!

Foto's cabaretvoorstelling We Nou Wir?

No images found.