HOME KAARTEN BESTELLEN WE NOU WIR VOORSTELLINGEN KUIJKS VOLKSLIED CONTACT

Hotel Den Leeghen Bovenkaemer

16de Voorstelling 2011

Foto's cabaretvoorstelling We Nou Wir?
  • Page 1 of 2
  • <
  • 1
  • 2
  • >

Wegmisbruikers in Nieuwkuijk

Jozef en Maria op zoek naar de Herberg

Promotiefilm HOTEL DEN LEEGHEN BOVENKAEMER

We nou Wir zoekt personeelWe nou Wir zoekt personeel
Op 18, 20 en 21 juni kan men bij d'n Bork gaan lachen, gieren en brullen. Cabaretgroep We Nou Wir zal dan een hilarisch cabaret opvoeren met de titel: Hotel 'Den Leeghen Bovenkaemer'. Dat de poster zeer geloofwaardig overkomt, blijkt wel uit het feit dat er verschillende mensen kwamen solliciteren bij d'n Bork.
Er hangt een zeer gezellige sfeer tijdens het gesprek met Lia van Korven, Martin Putters en Rini Pelders. Bij iedere zin die Lia vertelt barst ze in lachen uit. Het meest hilarische is natuurlijk het feit dat er zes mensen serieus dachten dat er bij d’n Bork hotelpersoneel werd gevraagd. Op deze manier begint hun zestiende voorstelling, die ongeveer twee uur duurt, dus al leuk. Natuurlijk is er na iedere voorstelling een gezellige afterparty met DJ Stefan de Hart. Het personeel van Hotel ‘Den Leeghen Bovenkaemer’ spoort niet helemaal. Dit geldt ook voor een deel van de gasten die hier komen overnachten. Bedienend personeel, koks, bordenwassers en al het personeel wat je verwacht in een hotel, komt op een hilarische manier voorbij. Aangezien er meer rollen zijn dan spelers, zeven, hebben sommige spelers een dubbelrol.

“Maar niet alles is wat het lijkt”, zegt Lia. Tijdens de voorstelling zal er ook interactie zijn met het publiek. Het is een traditie dat het publiek verzamelt op de kermis van Nieuwkuijk en de kleding aanpast aan het thema van de uitvoering. In dit geval wordt het publiek in nachtkleding verwacht. De tekst voor het cabaret wordt door de leden van de cabaretgroep zelf geschreven. Voor ze de tekst gaan schrijven gaan ze eerst op onderzoek uit. Ook maken ze zelf de kleding, de decors en de liedjes. Voor de muziek beschikken ze over onder meer een toetsenist, basgitarist en twee zangeressen. Omdat deze uitvoering zich afspeelt in een hotel hebben ze op verschillende locaties die iets met slapen te maken hebben hun licht opgestoken en ge lmd. De filmpjes worden momenteel gemonteerd en zullen te zien zijn tijdens de voorstelling. Tijdens hun gang langs deze slaapgelegenheden hebben ze meteen geprobeerd de nodige klanten naar hun voorstelling te lokken.

Lia vertelt dat ze enkele jaren geleden de Olympische Spelen als thema hadden. Voor de bijbehorende filmopnamen zijn ze met een vlam door alle kernen heengegaan. Met een boot, scooters, motors en te voet. Zo wordt bij ieder thema een bijbehorende actie verzonnen om te filmen en in de voorstelling te verwerken. Het Eurovisie Songfestival is ook al eens als thema gebruikt waarbij iedere kern symbool stond voor een land.
Tijdens het gesprek met Lia, Rini en Martin is te merken dat ‘Wè nou wir’ een hele hechte club is. Ze geven ook alle drie aan dat ze veel voorpret beleven tijdens het schrijven van de teksten. Ook de filmopnames staan garant voor veel plezier.

Er wordt iedere woensdagavond gerepeteerd bij d’n Bork. Maar het is niet alleen repeteren maar naderhand ook gezellig napraten. Om kwart voor negen komen de overige leden van de groep erbij om te repeteren. Op andere locaties worden de muziek ingestudeerd en de decors gebouwd. Iedereen is op zijn eigen manier druk bezig met de voorbereiding van deze uitvoering. Gezien de professionele manier waarop dit aangepakt worden zal het vast en zeker weer een succes worden.