HOME KAARTEN BESTELLEN WE NOU WIR VOORSTELLINGEN KUIJKS VOLKSLIED CONTACT

Toen was geluk heel gewoon

13de Voorstelling 2008

Het Cabaret 'We Nou Wir?' uit Nieuwkuijk is dit jaar opnieuw te aanschouwen in Nieuwkuijk op 14, 16 en 17 juni. Net als voorgaande jaren vinden de voorstellingen plaats op het tijdstip dat de kermis in Nieuwkuijk is. Vorig jaar bezochten ongeveer 700 cabaretliefhebbers de sketches en liedjes van 'We Nou Wir?'

Van het publiek dat deze voorstellingen gaat bezoeken, verwacht het cabaret elk jaar dat zij verkleedt komen volgens de door hun gestelde kledingsvoorschriften van dat jaar. Ook dit jaar gaan dan opnieuw menig schatgraver, miljonairs, goudzoeker, strandjutter en zwerver zich verzamelen bij de kermis om 19.30 uur in Nieuwkuijk. Daarvandaan vertrekt de gekleurde en uitgedoste menige onder begeleiding van het Cabaret naar café zaal D’n Bork waar dit jaar de 13e voorstelling 'Toen was geluk nog heel gewoon' plaats vindt Tijdens de voorstelling is er opnieuw interactie tussen het publiek en de spelers van het Cabaret. Het publiek wordt uitgenodigd om ook op de planken plaats te nemen. Nieuwkuijkse (on)gelukkige kwesties van deze dag komen natuurlijk aan de orde! De voorbereidingen van dit optreden begonnen al in september 2007. De leden schrijven zelf hun teksten van de sketches en liedjes die ze in juni weer ten gehore brengen. Ook het decor en kleding wordt door de leden zelf verzorgd. Er is geen regisseuse die ze aanstuurt. Saamhorigheid en het sterke dorpsgevoel is de drijfsfeer die dit cabaret steeds opnieuw brengt tot een spetterend optreden. Het Nieuwkuijkse dorpsgevoel kan je deze dagen ervaren bij het zien van de talrijke Nieuwkuijkse vlaggen en tijdens het uit volle borst meezingende publiek tijdens het Nieuwkuijkse slotlied van de voorstelling: 'Je straat zo lang. Je kerk zo hoog. Je polder wijd en groen. Je dijk een arm van veiligheid…' Aansluitend wordt er gezamenlijk tot in de late uurtjes op het geluk van toen geborreld. Vele Nieuwkuijkse gelukzoekers hebben al kaarten, tegen de prijs van 8 euro per kaart, weten te bemachtigen, waardoor er alleen nog kaarten te verkrijgen zijn voor de voorstelling van dinsdag 17 juni.


Cabaretgroep 'We Nou Wir?' heeft deze voorstelling gegeven met sketches en liedjes.
Ook van het publiek werd het een en ander verwacht. Het was de bedoeling dat het publiek verkleedt kwam volgens de door 'We Nou Wir' gestelde kledingsvoorschriften.

Dit jaar gingen dan menig schatgraver, miljonair, goudzoeker, strandjutter en zwerver zich verzamelen bij de kermis om 19.30 uur in Nieuwkuijk. Tijdens de voorstelling was er interactie tussen het publiek en de spelers van het Cabaret. Het publiek werd uitgenodigd om ook op de planken plaats te nemen. Nieuwkuijkse (on)gelukkige kwesties van deze dag kwamen natuurlijk aan de orde!
1 De Mallemolen > beluister fragment
2 Het zaad van Aad > beluister fragment
3 Je hebt iemand nodig > beluister fragment
4 Ik woi dèk wies wèk woi > beluister fragment
5 Mijn lijf > beluister fragment
6 De Schlager > beluister fragment
7 De laatste keer > beluister fragment
8 Trouwt of trouwt nooit > beluister fragment
9 Wij zijn trots op onze mannen > beluister fragment
10 Nieuwkuijk wordt Olympisch > beluister fragment
11 Nieuwkuijk was bang > beluister fragment
12 Nieuwkuijks volkslied > beluister volledige versie!
13 Bonustrack > beluister fragment